Har du gått och funderat på att installera en dusch ute? Idag finns det ju flera olika alternativ av uteduschar. De varierar i både pris och design. Det finns de som är mer avancerade så väl som de lite enklare som du kopplar samman med en slang. Det bästa du kan göra, det är att se till att din utedusch passar med resten av trädgården och huset.

Om du ska ha en väggmonterad utomhusdusch, så fungerar det lite på samma sätt som att installera en vanlig dusch inne. De måste då kopplas med rör i väggen. Det kan vara smidigt om du vill kunna växla med varmt och kallt vatten.

Sedan har du även alternativet att välja en fristående utedusch. De bör dock stabiliseras samt fixeras mot ett hårt underlag. Sedan finns det även portabla uteduschar, som du kan placera var du vill.

Soluppvärmd utedusch

En mycket vanlig variant av utedusch är den som värms upp med hjälp av solen. Den har oftast en vattentank, på allt från 25 liter upp till 75 liter. Du kopplar in en vattenslang till den, så att vattentanken fylls. Detta vatten värms sedan upp med hjälp av solen. Viktigt då är att du har den placerad på en plats med mycket sol.

Utedusch med befintliga vattenledningar

Om du vill kunna styra hur mycket varmt och kallt vatten det ska vara i uteduschen, så är det smart att koppla den till befintliga vattenledningar. Dock måste du ta hjälp av en VVS-installatör för att få en vattenutkastare ute som är kopplad till kall- och varmvattnet.

Utedusch med gasol

En utedusch på genomströmningsvärmare på gasol är ett annat alternativ. Den värmer upp vattnet med hjälp av en gasolvärmare och en vattenbehållare. Du kopplar en vattenslang till duschen sedan kopplar du på själva vattenbehållaren på en gasolflaska. Tänk på att denna gasolflaska kan behöva bytas vid behov.

Vilken utedusch ska du välja?