Alla behöver vi ett passande förråd för våra saker. Är du en äkta hemmafixare har du kanske flera redskap och verktyg än dig som inte gillar att pyssla i garaget.

Vad bör du införskaffa dig om du gärna vill ordna ett fint förråd hemma eller i trädgården? En redskapsbod är ett bra alternativ.

Du kan beställa den på nätet eller i en vanlig butik. Fördelen med att handla den gamla vanliga vägen är att du får se boden innan du köper den, något som är betydligt svårare om du handlar online.

Hur väljer du?

 

Redskapsbod och förråd finns det i många olika modeller och design. Hur väljer du rätt? Börja med att mäta var redskapsboden ska placeras. Det är den första faktorn du ska ta hänsyn till.

Se över sakerna som du behöver få plats med. Är det mycket prylar eller är det bara få sådana? Anpassa boden efter hur mycket saker den ska rymma. Sist men inte minst ska du även tänka på tillverkningsmaterialet. Redskapsbod tillverkas både av stål, aluminium och trä. Vad föredrar du? Vad passar dig bäst?

Sätt gärna upp en budget. Även om just den produkten inte innebär en större investering i sig kan det vara bra att förhålla sig till en viss prisklass för att inte spendera mer än vad du har råd med.

Rensa regelbundet

 

Det är lätthänt att man samlar på sig mycket saker i förrådet. En del av dem är onödiga eller gamla. För att hålla förrådet i bra skick bör du rensa med jämna mellanrum. Se över vad du använder och behöver och sortera bort resten. Givetvis, behöver du inte kasta sakerna, utan du kanske kan behålla dem på en annan plats.

En annan lösning ifall du gärna vill hålla städat är att sälja begagnade verktyg och prylar på nätet. På det sättet får du även en slant för de oanvända sakerna och det är aldrig fel.

 

Rätt förråd för dina saker