Det finns nog ingenting som små barn älskar så mycket som leksaker, och utbudet är enormt. När du var yngre lekte du kanske med en gunghäst till barn, spännande klossar eller gosiga mjukisdjur, och det är inte särskilt mycket som har förändrats.

Den största förändringen som har skett är att leksakstillverkare numera ofta lägger större fokus på riktigt detaljrika leksaker med underbara designs och en robust konstruktion. Läs vidare och ta reda på vilka leksaker som blir perfekta för din son eller dotter!

Mjukisdjur

Det kan aldrig gå fel med ett gosigt och gulligt mjukisdjur. De är sköna att krama och kan bli den perfekta kamraten när det är dags att sova. Mjukisdjur finns i en lång rad designs, storlekar och prisklasser, så det är inga svårigheter att lägga vantarna på en leksak som ditt barn kommer att älska – oavsett vilket hans eller hennes favoritdjur är.

Gunghästar

En rolig leksak som alla hem bör ha är utan tvekan en gunghäst. Du kan läsa mer om dessa på Wikipedia, men kort förklarat är det en liten häst eller ett annat djur som barnet kan gunga på, klappa och krama. Gunghästarna kan vara tillverkade av olika material, så det gäller att välja leksak baserat på vad din son eller dotter föredrar.

En trägunghäst är lätt att göra ren och har en robust konstruktion som garanterar att de håller under en lång tid framöver. De mjuka gunghästarna med pälsliknande tyg och mjuk stoppning ger å andra sidan en mer realistisk känsla, är mer bekväm att gunga på och härlig att klappa.

Bebisdockor

Likt mjukisdjur är dockor perfekta att kunna krama när det är dags att sova, och dockor kan ha en rad funktioner som gör dem ännu roligare för ditt barn. Vad sägs om utbytbara kläder, ett drickljud när en nappflaska förs till munnen eller ögon som stängs när dockan ligger ner? Då kan barnet på ett roligt sätt få känna på hur det är att ta hand om en lillasyster eller bror.

Byggklossar

Byggklossar är ett ypperligt sätt att ge barnet lite hjärngympa. Här får kreativiteten flöda samtidigt som han eller hon tränar upp balanssinnet och problemlösningsförmågan. Både stora klossar och mindre typer av byggklossar såsom Lego kan vara det perfekta valet för barnet som tycker om att skapa häftiga torn och fräcka byggnader!

Tips på populära leksaker för små barn