Kalkfärg i mörka och svarta kulörer skapar ett exklusivt, raffinerat och dramatiskt uttryck. Till skillnad från en vägg målad med vanlig svart väggfärg kommer en att uppfattas som mer mjuk och harmonisk, och inte alls lika hård, på grund av sin matta och mjuka finish. Som sagt, en vägg målad med svart kalkfärg är fortfarande ett statement! Vi använder kulörer i vår vardag beroende på hur de påverkar oss och därför har svarta väggfärger naturligtvis också sina begränsningar. Den svarta kulören verkar seriös snarare än livlig och gör att ett rum känns mer avslappnat. Ändå är det faktiskt möjligt att applicera svart väggfärg i alla rum i hemmet, du måste bara komma ihåg att göra det med viss försiktighet.

På den här sidan har vi samlat våra mörkaste och svarta färger av kalkfärg, så se dig omkring och inspireras av svarta färger av kalkfärg.

Måla en vägg med svart kalkfärg

Kalkfärg i någon svart nyans är extremt populärt och kan skapa ett dramatiskt och elegant inslag i din inredning. Kalkfärgens mjuka yta gör att uttrycket inte blir för hårt, även om du använder svart kalkfärg. Är du ute efter en helt svart kalkfärg, så är Varg det självklara valet för dig! Med sina kolsvarta pigment hittar du inte en kalkfärg som är svartare än den här. Om du väljer att måla ditt vardagsrum kan det vara skrämmande om du målar hela rummet svart. Prova i stället att måla en enda vägg med en svart kulör eller måla dina trädetaljer med en matt, svart färg – det är ett bra spel! Om du letar efter någon mer unik kulör till ditt sovrum är däremot svart ett självklart val. Den svarta nyansen kommer att stå i direkt kontrast till din övriga inredning, inklusive säng, huvudgavel och sängkläder. Om du behöver måla din entré eller hall kan du experimentera med att måla en halv vägg, från golvet och uppåt. Detta skapar vackra linjer i rummet som leder ögat framåt snarare än uppåt.

Svarta kulörer är också supervackert att ha i ett badrum, där de vanligtvis kommer att kontrastera med det vita porslinet. Du kan också applicera svart väggfärg som en kompletterande färg i din inredning. Här bör du dock undvika att använda den med andra kulörer i för mörka toner, eftersom det snabbt kommer att verka för hårt. Applicera i stället en nyans med en varm underton, som en bränd orange väggfärg eller en ockragul. Mässings- och gulddetaljer sticker också ut på ett läckert sätt mot en svart vägg.

Lägg till lite stänkfärg

Som ett alternativ till de kolsvarta väggarna kan du experimentera med djupa och mörka nyanser som har en liten underton av någon annan kulör. Harmony är en otroligt läcker mörk plommonfärgad kalkfärg, som framstår varm och mörk. Det är det perfekta alternativet till mörkgrå eller svarta väggar!

Blåsvarta väggar

En djup mörkblå kulör som nästan ser svart ut, för tankarna till det djupa havet och skapar en exklusiv och kunglig känsla. Kaprifol är det perfekta alternativet till de klassiska mörka kulörerna och kommer verkligen till sin rätt i kombination med ljusgrå, beige, vita eller bruna nyanser.

Mörkgrå kalkfärg

En exklusiv mörkgrå kalkfärg skapar en känsla av exklusivitet och harmoni. Lys Ibenholt är för den modiga inredningsentusiasten som vågar arbeta med mörka nyanser i hemmet

Svarta väggar ger din inredning en touch av elegans, exklusivitet och sofistikering. Med svart väggfärg ger du ditt hem en rå men spännande känsla.

Svart kalkfärg