Det finns några tydliga tendenser när det kommer till färgtrenderna för hemmet 2024! De här fyra färgpaletterna är vägledande för hur vi inreder med färg under 2024. Låt oss inspirera dig så att du kan ta din inredning till helt nya nivåer!

Trendiga kulörpaletter för 2024

Experter förutspår att vi nu går in i ljusare tider.

Färgtrendsexperter från hela världen ser till kultur- och designtidsandan för att förutsäga vilka paletter som kommer att dyka upp nästa år – och det ser ut som att livet kommer att bli mycket djärvare 2024.

Färgexperter förutspår att människor kommer att vara mycket mer äventyrliga med sitt färgval. med ljust rosa, lekfulla turkoser och rika bruna färger. Naturligtvis kommer neutrala färger aldrig att gå ur mode, men de värms upp med mjuka och rödaktiga toner. Alla experter är också överens om att färgerna kommer att bli mer och mer personliga än någonsin under de närmaste åren.

Lugnande jordtoner och djupa stämningsfulla nyanser är bland de mest populära färgerna i år. 2024-års färger är här och vi svimmar redan över de fantastiska nyanserna. Jordnära, naturinspirerade toner kommer att vara särskilt stora, enligt färgexperterna som släpper sina förutsägelser varje höst. Årets trendprognos innehåller jordnära färger som terrakotta och stämningsfulla skogskärninspirerade val som inkluderar en rik och djupt grön nyans.

Även om vi fortfarande älskar de djärva, uttrycksfulla kulörerna från 2023, planerar vi redan att införliva årets nyanser i våra nästa renoveringsprojekt. Det här är alla 2024-färger som har tillkännages hittills. Vi förväntar oss att många fler kommer att släppas under hela säsongen, så kom tillbaka för mer färginspiration. 

De kulörer vi omger oss med påverkar vårt humör och låter oss uttrycka vår egen personlighet. Att välja den perfekta nyansen att måla dina väggar med eller klä sig i beror i slutändan på personliga preferenser. För den som är redo att ta det färgglada språnget, här är 2024 års 4 största färgtrender. Här hittar du alla 2024-års trendkulörer!

Blåa och Gröna Toner

Den här kulörpaletten kretsar kring en central färgsammansättning som blandar och sprider sig över en bredare färgskala av organiska, rogivande men samtidigt uppfriskande toner som t ex. gråblåa, blågröna och allt däremellan. Tänk klarhet och harmoniska samt neutrala influenser!

Inkorporeringen av dåtid och nutid är tydliga i den här färgpaletten av gröna och blåa nyanser. I början av detta årtionde ser vi att grönt har haft en central och viktig plats i våra hem, men vi ser tydliga tecken på att, under senare år, de blåa kulörerna tagit mer och mer plats – till och med nästan konkurrerat ut de gröna nyanserna. 

Röda och Lila Toner

Hänförande röda och lila kulörer har en dynamisk effekt med varma röda, mjuka rosa och beige toner, såväl som söta lila och nostalgiska poppiga kulörer i bjärta färger. Balanserad av de naturliga och organiska elementens växande popularitet, är denna palett dämpad men ändå uttrycksfull.

Färgpaletten av rött och lila är ett STATEMENT byggt kring färger som “energiska” röda och ljusa rosa som hyllar Barbie-trenden. Dessa roliga, djärva nyanser ser bra ut i kök, på skåp och möbler och i områden där du behöver mer energi.

Djupt och Mörkt

Djupa, mörka kulörer börjar mer och mer ta plats i våra hem när vi är på jakt efter färger som skapar en känsla samt atmosfär som andas lugn men som skapar en härlig och personlig kontrast. Nyanserna varierar från djupa, mörka chokladbruna samt intressanta svarta toner till de murriga mörkblå och skogsgröna nyanserna. 

En djup och mörk, nästan svart nyans kan vara både temperamentsfull men även addera en elegant touch. Att lägga till en mjuk svart nyans till din interiör, väcker en känsla av självförtroende och individualitet. Omfamna den stämningsfulla färgtrenden med en djup olivfärgad nyans. Kulören skapar en speciell känsla av att vara ett med naturen, men är ändå uttalat neutral och perfekt för mysiga rum – tänk sovrum och vardagsrum.

Lätt och Ljust

Medan grått var den dominerande färgen under 2010-talet, har de nya neutrala tonerna rört sig i en vitare och skarpare riktning. Kliv bort från en värld av distraktioner och krav på sinnena; nu vill vi sträva efter lugn och ro med sofistikerade utrymmen som inbjuder till kontemplation där vår inredningsstil tar sig till nya nivåer med den mildaste färgtonen – eller ingen alls.

Neutrala toner och nyanser fortsätter att värmas upp med hjälp av de varma, benvita och lite smöriga tonerna – dessa kommer att bli de nya favoriterna enligt färgexperter och designer i och med att dessa kulörer kommer att ge en energisk men ändå solid bas för färgpaletter.

En av anledningarna till att varma, neutrala kulörer för närvarande älskas av designers har att göra med belysning – särskilt LED-belysning påverkar färgerna och gör att saker och ting får en mycket svalare karaktär.

4 FÄRGPALETTER FÖR 2024