Våra badrum behöver kännas både närande och glädjefyllda, badrum ska ge oss energi på morgonen och hjälpa oss att slappna av på kvällen. Som den plats du börjar och slutar varje dag är badrummet minst lika viktigt som alla andra rum i ditt hus. Men alltför ofta kan det kännas i otakt med resten av ett hem, investerat med mindre kärlek och personlighet. Vi berättar hur du kan ändra på det

 

Enkla knep

Ljus, struktur och färg är nyckelpunkter att tänka på när du designar ett badrum, och glöm inte att lyfta utrymmet med något som väcker din fantasi och lyfter ditt humör. Varför inte med badrumsinredning från Kitchen Living Dining med exempelvis Södahl tvålpump. Med badrumsbelysning är noggrann planering nyckeln. Montera dimmers och använd varmvita glödlampor genomgående. Det är också roligt att experimentera med olika belysningshöjder: håll spotlights till ett minimum och tänk på att lägga till lågnivåarmaturer som översköljer golvet med ljus.

 

Blanka ytor ska elimineras

Det är alldeles för lätt att få massor av hårda, blanka ytor. För att undvika detta, introducera en mängd olika texturer. Du kan göra detta med en handgjord badrumsplatta som har en ojämn glasyr eller form. Istället för att kakla golvet, överväg en vattentät, vävd vinyl. Istället för att måla väggarna i platt emulsion, prova att använda tändstickspanel eller en mönstrad badrumstapet. Att lägga till tyg är ett annat sätt att introducera textur. Det påverkar även akustiken, mjukar upp hur ljudet studsar runt i rummet, vilket gör att utrymmet känns mysigare.

 

Addera personlighet

Färg är ett kraftfullt verktyg för att injicera personlighet, och olika färgkombinationer skapar olika stämningar. För ett badrum som du använder varje dag är rosa svårt att slå, eftersom det är en vårdande färg som känns mysig på natten och fräsch på morgonen. En mjuk rosa i kombination med en dämpad grön kommer att ha en lugnande effekt. Det är dock du som väljer.

 

 

 

Badrumsinredning med enkla knep